Het Huis

De Burgh wordt gebouwd op de hoek van ’t Spijk en Rustenburg, op loopafstand van het centrum van Wageningen. Dit biedt de bewoners de gelegenheid om (zo) zelfstandig (mogelijk) boodschappen te doen, naar de film te gaan of gebruik te maken van andere voorzieningen in de stad. Het wordt een herkenbaar woongebouw in plan Torckdael, een groter project met wonen en zorg voor ouderen, eengezinswoningen en appartementen. “Buren” van De Burgh wordt De Wijde Wereld, een woonzorghuis en tevens ouderinitiatief voor zes jongeren met een verstandelijke beperking.

Vanaf voorjaar 2009 werkt De Burgh samen met de Woningstichting die de woonruimte bouwt en verhuurt. De bouw is gestart en in 2014 start het wonen.

Voor meer informatie over Torckdael: zie  www.torckdael.nl

1Plattegrond van Torckdael. De Burgh wordt gebouwd op de hoek van ’t Spijk en Rustenburg

Het huis bestaat uit een gemeenschappelijke ruimte en 8 appartementen. De appartementen zijn ca. 40m2 groot en bestaan uit een woon-/slaapkamer, badkamer en een eenvoudige keuken. In de gemeenschappelijke ruimte is een woonkeuken en een huiskamer. Deze gemeenschappelijke ruimte is het hart van het woonproject. In deze ruimte kunnen de bewoners elkaar ontmoeten, met elkaar koken, eten en vrije tijd doorbrengen. Dit vindt plaats onder begeleiding van zorgverleners. Daarnaast is er een berging, een wasruimte, tuin enz.

Comments are closed.