Huis

De Burgh is gebouwd op de hoek van ’t Spijk en Rustenburg, op loopafstand van het centrum van Wageningen. Dit biedt de bewoners de gelegenheid om zelfstandig boodschappen te doen, naar de film te gaan of gebruik te maken van andere voorzieningen in de stad. Het is een herkenbaar woongebouw in de wijk Torckdael, een wijk met wonen en zorg voor ouderen, eengezinswoningen en appartementen. Naast De Burgh bevindt zich De Wijde Wereld, een woonzorghuis en tevens ouderinitiatief voor zes jongeren met een verstandelijke beperking.

Vanaf voorjaar 2009 werkt De Burgh samen met de Woningstichting die de woonruimte bouwt en verhuurt. In 2014 is het wonen gestart.

1Plattegrond van Torckdael. De Burgh bevindt zich op de hoek van ’t Spijk en Rustenburg

Het huis bestaat uit een gemeenschappelijke ruimte en 8 appartementen. De appartementen zijn ongeveer 40 m² groot en bestaan uit een woon-/slaapkamer, badkamer en een eenvoudige keuken. In de gemeenschappelijke ruimte is een woonkeuken en een huiskamer. De gemeenschappelijke ruimte is het hart van het woonproject. In deze ruimte kunnen de bewoners elkaar ontmoeten, met elkaar koken, eten en vrije tijd doorbrengen. Dit vindt plaats onder begeleiding van zorgverleners. Daarnaast is er een berging en een wasruimte. Aan Rustenburg en Spijk kant van het huis is een mooi ingerichte tuin.

Comments are closed.